Reklama
 
Blog | Anna Kozáková

Billlboard už nesvítí. Děkujeme!

Minule jsem tu psala panu primátorovi prosbu, aby nám pomohl s odstraněním světelného billboardu u nebezpečného přechodu na naší cestě do školy v Praze - Jinonicích. Článek byl docela dlouho nejčtenějším blogem Respektu a hodně lidí se mě ptalo, jak to dopadlo.

Minule jsem tu psala panu primátorovi prosbu, aby nám pomohl s odstraněním světelného billboardu u nebezpečného přechodu na naší cestě do školy v Praze – Jinonicích. Článek byl docela dlouho nejčtenějším blogem Respektu a hodně lidí se mě ptalo, jak to dopadlo.

 

Billboard už nesvítí!

Reklama

 


 

Billboard postavili asi před třemi měsíci, přesto, že jsme na nebezpečí přechodu, po kterém chodí spousta dětí do dvou škol a který byl již předtím opsypán billboardy, upozorňovali. Před dvěma týdny jsme proti němu udělali spolu se spolužáky a našimi rodiči happening, protože odváděl pozornnost řidičů a svítil do oken žákům ZŠ Tyršova. V den happeningu 17.4. byl billboard poprvé zhasnut. Později jsme zjistili, čemu za to vděčíme.

 

 

Chtěla bych poděkovat hlavně paní Muriel Anton, hlavní řediitelce Vodafonu. Dala billboard zhasnout a dala najevo svůj nesouhlas s umístěním  reklam její firmy na světelných billboardech, které jsou na nebezpečných místech. To nám moc pomohlo, protože billboard teď nemá co vysílat a majitel s Prahou 5 nyní řeší, co s ním bude dál. Byli jsme hlavně překvapení, jak to šlo rychle. Myslím si, že by to mohl být dobrý příklad i pro další firmy. Vždyť přece reklama, na kterou jsou všichni naštvaní, nemůže fungovat. A co teprve, kdyby tam opravdu někoho zajeli? Děkujeme!

 

Také bychom rádi poděkovali paní Johnové z organizace Pražské matky a panu „kverulantovi“ Vojtěchu Razimovi, kteří nám moc pomáhali, a také ředitelům obou škol.

 

Ještě není úplně vyhráno, ale doufáme, že už ten billboard nerozsvítí. Začali se zajímat i úředníci z Prahy 5 a starosta řekl, že ho to vyděsilo. A nakonec – pan primátor nám psal na facebook, že se to bude řešit. Děkujeme!