Reklama
 
Blog | Anna Kozáková

Dopis panu primátorovi

Vážený pane primátore,

žádám Vás o pomoc s odstraněním světelného billboardu na mé cestě do školy.

Vážený pane primátore,

žádám Vás o pomoc s odstraněním světelného billboardu na mé cestě do školy. Jsem Anna Kozáková, je mi 12 let a chodím do Waldorfské školy v Jinonicích.

Billboardy mi vadí, protože kvůli nim umírají lidé při autonehodách. Zahlcují města informacemi, takže si potom nevšímáme jejich pravé krásy. Nepotřebuji vědět, jakou mají zrovna slevu u Vodafonu. Než dojdu do školy, všude vidím jen auta a billboardy.

Reklama

Minulé jaro jsme s kamrádkou Dominikou zorganizovaly happening proti billboardům. Byly tam různé hry pro děti a divadýlko, vytvořili jsme POSLEDNÍ PRAŽSKÝ BILLBOARD. Přišlo dost lidí a různá média, například Česká televize.

V naší škole proběhly „Bezpečné cesty do školy“, akce Vašeho úřadu. Strávili jsme hodně času tím, abychom Vám dali vědět, že přechod přes čtyřproudou Radlickou ulici, přes který musíme procházet,  je hodně nebezpečný. Dřív tam auto těžce zranilo holku z Tyršovky, to je další škola hned u přechodu.  Počítali jsme i auta, která tam projela na červenou.  Slíbili jste nám, že ten přechod předěláte, ale nic se nezměnilo. Vlastně ano, nedávno tam postavili ten  billboard.  I přes všechny ty akce ho tam postavili!

Při cestě do školy mi vadí, že se řidiči soustředí spíše na reklamy, než na lidi, co chtějí přejít. Necítím se potom bezpečně.  Můžete nám prosím  pomoci?

Anna Kozáková