Reklama
 
Blog | Anna Kozáková

Lví oči

Ve Dvoře Králové mají tři lvi méně místa než moje jedna kočka v našem bytě 2+1.

Některá zvířata v ZOO Praha, Olomouc, Dvůr Králové, ale i ve spoustě jiných ZOO mají opravdu dost malé výběhy. Např. šelmy: nejsou to náhodou zvířata, která potřebují hodně prostoru a pohybu? Ale v ZOO jen leží, nebo chodí dokola. Nejhorší je to v zimě, když nemůžou ani chodit do svých venkovních výběhů a musí trčet vevnitř a jenom čekat, až jim přinesou žrádlo.

Ve Dvoře Králové mají tři lvi méně místa než moje jedna kočka v našem bytě 2+1. Podobné podmínky jsem viděla v Olomouci, tam byli dokonce lvi čtyři.

 

Reklama




Opravdu, přijde mi,  že životní podmínky šelem v ZOO se hodně liší od podmínek šelem ve volné přírodě a nepřijde mi, že si za to mohou samy.

Zoo ve Dvoře Králové byla vyřazena ze světové i evropské asociace ZOO. Prý kvůli porušení pravidel chování ke zvířatům při převážení. Kvůli tomu teď ZOO přichází o zvířata.  Ředitelku ZOO Danu Holečkovou nahradil nedávno pan Přemysl Rabas. Doufám, že pod jeho „vládou“ se budou už mít zvířata lépe.

Také spousta ptáků má jen malé klícky. Slyšela jsem, že v ZOO Praha se teď budou stavět nové voliéry, zdědili nějaké velké peníze. Byla bych ráda, kdyby se ptáci v ZOO měli tak dobře jako ptáci v Ptačím světě v ZOO ve Dvoře Králové.

V ZOO Olomouc se mi zase líbily velké, členité výběhy pro vlky. Najednou se ale ze všech koutů lesa ozvalo vytí. Co asi znamenalo? Byl to silný zážitek.

Napsat tento článek a vůbec nápad si založit blog mě přinutil pohled do velkých, hnědých a smutných očí lvice ve Dvoře Králové. Slíbila jsem jí, že s tím něco udělám. Může mi s tím někdo pomoci?